Доступність посилання

ТОП новини

СБУ очікує рішення у справі про геноцид у листопаді


Служба безпеки України сподівається на оголошення рішення у кримінальній справі за фактом геноциду українського народу в 1932-33 роках у листопаді цього року.

Голова СБУ Валентин Наливайченко
Як повідомив голова СБУ Валентин Наливайченко, в рамках розслідування кримінальної справи необхідно провести слідчі дії у всіх 17 областях України, де мав місце цей злочин; необхідно зібрати всі свідчення потерпілих.

Проте, за словами Наливайченка, прогнозувати точні терміни розслідування цієї кримінальної справи складно, оскільки все залежатиме від слідчих.

«Наразі триває досудове слідство, і перед переданням справи до суду, безумовно, буде висунуте звинувачення. Заради цього і порушена кримінальна справа, яка має встановити істину, а саме організаторів і винуватців здійснення цього злочину», – зазначив голова СБУ.

Щодо того, який суд розглядатиме справу, голова СБУ наголосив, що точно український. «А за компетенцією суду, це має розглядати суд загальної юрисдикції», – сказав Наливайченко. Він також не виключив, що справу можуть розглядати суди в різних регіонах країни.

25 травня СБУ повідомила про порушення кримінальної справи за фактом геноциду в Україні в 1932-1933 роках, внаслідок якого загинули мільйони громадян.

СБУ просить Росію надати засекречені документи про Голодомор

Служба безпеки України звернулася до російської сторони з проханням надати засекречені документи, які можуть допомогти в розслідуванні кримінальної справи за фактом геноциду українського народу в 1932-33 роках.

Як заявив голова СБУ Валентин Наливайченко, допомога Росії в цій справі буде надзвичайно важливою для об’єктивного розслідування і подальшого визначення звинувачення в рамках кримінальної справи.

Він вкотре наголосив, що ця кримінальна справа не спрямована проти Росії.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG