Доступність посилання

ТОП новини

Як рекламувати українську книгу в Європі?


Головна сторікка сайту www.vsiknygy.org.ua
Головна сторікка сайту www.vsiknygy.org.ua

Київ – У віртуальній «європейській книгарні» відкрилась «українська полиця» – запрацював сайт про сучасну книгу і книжковий ринок в Україні. Нині його презентовано у Києві цілком реальними засновниками у рамках міжнародного проекту «100 тисяч книжок». Проект охопив не лише усі області України та сусідні з нею держави, а й увесь європейський простір.

Проект «100 тисяч книжок» здійснили українські видавництва за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та програми «Матра» Міністерства закордонних справ Нідерландів. Від розробки бізнес-плану і технічних характеристик сайту до його запуску минуло майже три роки, і тепер активний користувач сайту www.vsiknygy.org.ua має змогу «прогулятись» «українською віртуальною полицею», що розташована в «євро-книгарні». Ініціатор проекту з української сторони – письменник і видавець Дмитро Капранов – назвав здійснення проекту реальною підтримкою європейської інтеграції України, тим більш важливою, що йдеться про її інтелектуальний, творчий продукт.

Дмитро Капранов зазначає: «Це звучить дещо безумно, коли голландці чи французи дають гроші на просування української книги, але це факт. Очевидно, те, чому нас вчили у школі комуністи про те, який поганий капіталізм, не зовсім є правдою, що тільки гроші чогось важать, все купується і все продається. А такий проект переконує, що це не зовсім так, що є такі речі, як мораль, і є загальні культурні явища. Існує необхідність для людини жити не тільки шлунком, але й головою. І воно теж впорядковане у цьому вільному світі капіталу».

Щоб пісню і слово з України було чути далеко навкруги

Популяризувати українську книгу і на Батьківщині, і в європейському просторі обіцяє знаний музикант і організатор міжнародного музичного фестивалю «Країна Мрій» Олег Скрипка: на цьогорічному фесті письменники і видавці презентуватимуть українську літературу і книгу. А якщо врахувати, що серед учасників і гостей «Країни мрій» чимало європейських громадян, то успіх красному слову України в «євро-книгарні» забезпечений, переконаний Олег Скрипка.

«Шоу спасе світ, врятує культуру. Тому що дійсно, коли є літературна сцена – це вже елементи шоу. Але відразу і такий ярмарок відбувається, сплескує оця енергія. Коли ми заходимо у книгарню, там сумно, порохом попахує. А тут – «двіжуха», молоді автори і не дуже молоді, ми можемо з ними поспілкуватись. Я вважаю, це форма дуже вдала», – каже Олег Скрипка.

Такої фестивально-презентаційної форми спілкування письменника і читача, промоції української книги під етно-джаз-рок Олег Скрипка та Дмитро Капранов обіцяють дотримуватись і надалі, щоб пісню і слово з України було чути далеко навкруги.

(Київ – Прага)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG