Доступність посилання

ТОП новини

Двадцять років перемоги «Солідарності» на виборах у Польщі


20 років тому у Польщі внаслідок перших демократичних виборів до влади прийшов опозиційний рух «Солідарність».

Сьогодні до Кракова на святкування прибули керівники країн Центральної та Східної Європи, де польська мирна революція започаткувала політичні зміни. Серед гостей, зокрема, канцлер Німеччини Анґела Меркель, прем’єр-міністри Чехії, Угорщини, Литви, Румунії, Словенії. До участі в урочистостях також запросили колишніх президентів, та колишніх лідерів дисидентського руху Польщі – Леха Валенсу та Чехословаччини – Вацлава Гавела.

Серед почесних гостей польського свята буде і прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко. Прес-секретар Посольства України в Польщі Людмила Бублик сказала Радіо Свобода, що Юлія Тимошенко приїхала до Кракова, щоб подякувати польському народові за те, що ініціював повалення комунізму в регіоні.

Юлія Тимошенко зустрінеться у вузькому колі з польським колегою Дональдом Туском, а також виступить під час святкової зустрічі.

Святкуванням у Польщі починаються ювілейні заходи в країнах колишнього радянського блоку, кульмінацією яких буде у листопаді 20-річчя падіння Берлінської стіни.
XS
SM
MD
LG