Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові протестують працівники тракторного заводу


Працівники тракторного заводу Харкова вимагають від урядовців виконати обіцянку, дану ще у березні: закупити в заводу 700 тракторів в рамках підтримки вітчизняного виробника. З такими закликами люди вийшли сьогодні на пікет, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Графік роботи Харківський тракторний завод складав саме з урахуванням держзамовлення, але жодних кроків назустріч підприємству Кабмін досі не зробив.

Як повідомив Радіо Свобода голова профспілки заводу Валерій Дейнека, українські аграрії готові в лізинг придбати в ХТЗ 300 тракторів, але для того, щоб запрацювала ця схема кредитування досі немає відповідної урядової постанови.

Через відсутність держзамовлень завод майже півроку вимушено простоював, понад тисячу людей за цей час звільнили, ті ж, хто й досі працює, отримують лише дві третини зарплати. На заводі побоюються повної зупинки виробництва. Втім, попри все працюють над вдосконаленням техніки і поліпшенням її якості, кажуть на заводі.

Свою продукцію заводчани сьогодні пригнали на майдан Свободи.

Це – кілька останніх моделей тракторів, які, як кажуть працівники ХТЗ, нічим не поступаються іноземним аналогам, на купівлю яких Україна щороку витрачає дедалі більше грошей.

Рекламувати харківські трактори заводчанам пообіцяв перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Бабаєв. Він запевнив, що збиратиме на наради аграріїв і розповідатиме про переваги вітчизняної сільгосптехніки.

До того ж, за словами Бабаєва, голова облдержадміністрації Арсен Аваков незабаром має зустрітися з прем’єром Юлією Тимошенко, з якою говоритиме про проблеми Харківського тракторного заводу.

XS
SM
MD
LG