Доступність посилання

ТОП новини

Луценко: масових перевірок військових Чорноморського флоту Росії не буде


Українська мiлiцiя тотально «не перевірятиме, не контролюватиме і тим паче не репресуватиме» громадян Росiї, якi служать на Чорноморському флотi, заявив мiнiстр внутрiшнiх справ Юрiй Луценко.

Перебуваючи в Криму, він зауважив, що в «розповсюдженій вчора заяві (Чорноморського флоту РФ) – це лише інформаційні відгуки політичних ігор і не більше того».

«Насправді нічого нового не розпочиналося. Такий режим був запроваджений майже рік тому указом Президента України», – сказав міністр.

За його словами, в першу чергу, українська міліція домагається узгодження з місцевою адміністрацією руху військової техніки, вантажів, озброєння.

«Що стосується перевірки паспортного режиму російських громадян, то він не буде носити ніякого масового характеру. Безумовно, патруль української міліції, проходячи вулицями, зобов’язаний, згідно з законом, перевіряти наявність документів міграційного відомства. Вони їх перевіряють. Але ніякого повального тиску ми не збираємось робити, у всякому разі таку позицію озвучив представник Президента (в Криму)», – наголосив Луценко.

Вчора прес-служба Чорноморського флоту Росії заявила про часті випадки затримання українською міліцією моряків-чорноморців для перевірки документів, які підтверджують законність перебування на території України.
XS
SM
MD
LG