Доступність посилання

ТОП новини

Потьмяніла репутація Тимошенко та Януковича. Загибель гірників (Огляд преси)


Київ – Отже, таємні переговори БЮТ і Партії регіонів про створення широкої коаліції та зміну Конституції зазнали фіаско. Як пише газета «День», «ширка» померла так і не народившись. Удосталь насидівшись у кабінетах, захищених від прослуховування, Янукович і Тимошенко тепер намагаються продемонструвати хорошу міну при поганій грі, і виглядати «білими і пухнастими». Але після тривалих закулісних переговорів, вислідом яких могло стати ухвалення змін до Конституції за спиною суспільства, навряд чи політичну репутацію потенційних коаліціянтів, зможе відбілити навіть «Тайд». Докладніше з коментарями видання знайомить у статті «Народ поставить крапку!».

Якби лідер Партії регіонів першим не заявив про припинення переговорів про об’єднання, то все-одно це б зробила прем’єр, пише газета «Факти». Експерти видання вважають, що насправді представники опозиції і провладного блоку не домовлялися про створення мегакоаліції, а проводили лише консультації про реформування політичної системи і розподіл портфелів.

Трагедії на донецькій шахті ім. Сочинського могло й не бути, стверджує газета «Нова». Видобуток вугілля в шахті працівники Держкомнадзору закрили ще 6 червня. Однак керівництво шахти зробило вигляд, що неполадки усунуті, і пустило гірників у копальню. Шахтарів просто вбили! Про це видання стверджує у матеріалі «Шахтарі загинули з вини керівництва».

В цьому ж числі журналісти газети «Нова» обурюються рішенням Міносвіти відмінити викладання у вишах предмету «Історія України». І замінити його куцим курсом «Історії української культури». Видання наголошує, що на відміну від шкільного предмету, вузівський курс вчить студентів не лише механічно вивчати дати і факти, а й обдумувати та аналізувати події та робити висновки. Можливо хтось побоюються, а раптом молоді люди дійсно навчаться «політично думати». Питання – хто? У істориків є своя версія. За скасуванням викладання історії стоїть більш широка програма послаблення України, як держави. Показово, що тоді, як в Україні історія ліквідовується із вишівських програм, в Росії створюється спеціальна комісія «з недопущення фальсифікації історії». Докладніше про це розмірковується в матеріалі «Замість історії - «шароварознавство».

Держфінпослуг вирішила розробити єдині вимоги до угод, які страховики підписують з пересічними громадянами. Так відтепер страхові компанії більше не зможуть відмовляти клієнтам у виплатах з надуманих причин. Докладніше про це інформує тижневик «Ділова столиця» у публікації «Страхові компанії не зможуть обдурювати клієнтів».

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG