Доступність посилання

ТОП новини

Україна закликає Чорноморський флот не порушувати її законів і базових угод


Українська сторона звернула увагу російської на систематичне порушення командуванням Чорноморського флоту Росії порядку перетину державного кордону та пересування територією України військовослужбовцями й кораблями російського флоту.

Україна закликала Росію сумлінно виконувати свої міжнародні зобов’язання, бо цей порядок встановлений двосторонніми базовими угодами, а також законодавством України.

Не менш важливими під час обговорення були питання боргів російського флоту, повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ України про засідання Підкомісії з питань функціонування Чорноморського флоту Росії та його перебування на території України Українсько-Російської міждержавної комісії. Це засідання, вже сьоме, відбулося в Києві.

Ідеться про заборгованість підприємств, установ і організацій Чорноморського флоту перед Пенсійним фондом України, іншими соціальними фондами зі сплати податків та виплати заробітної платні.

Українська сторона звернулася з настійливим проханням до російської погасити ці борги та припинити порушення законодавства України в цій сфері, мовиться в повідомленні.

МЗС нагадує, що Україна дотримується своїх міжнародних зобов’язань щодо перебування Чорноморського флоту Росії на території України до 28 травня 2017 року і продовжуватиме виконувати положення базових угод про це в повному обсязі «до моменту завершення їхньої дії».

При цьому, мовиться в повідомленні, Україна сподівається на аналогічний підхід і з боку Росії.
XS
SM
MD
LG