Доступність посилання

ТОП новини

Росія говорить про порушення Україною домовленостей про Чорноморський флот


Російська сторона звернула увагу української на те, що Україна в односторонньому порядку зробила суворішим режим перетину її кордону і пересування її територією військовослужбовцями і кораблями російського флоту.

Росія наголошує, що такі національні нормативні акти треба ухвалювати після попередніх консультацій сторін і що вони мають відповідати базовим угодам про Чорноморський флот.

Так само порушенням домовленостей Росія назвала й практику «односторонніх рішень» українських судів щодо навігаційно-гідрографічних об’єктів, повідомив департамент інформації і преси Міністерства закордонних справ Росії про засідання Підкомісії з питань функціонування Чорноморського флоту Росії та його перебування на території України Українсько-Російської міждержавної комісії. Це засідання, вже сьоме, відбулося в Києві.

А звернення української сторони про необхідність ліквідувати фінансові заборгованості Чорноморського флоту російська сторона «взяла до уваги», мовиться в повідомленні МЗС Росії в Москві.

У Києві зовнішньополітичне відомство України в повідомленні про цю саму зустріч наголосило на тому, що базові угоди про Чорноморський флот і законодавство України порушує російська сторона.
XS
SM
MD
LG