Доступність посилання

ТОП новини

ЄБРР розпочинає підтримку проектів із енергозбереження з Івано-Франківська


«Європейський Банк Реконструкції та Розвитку завжди намагався працювати і в регіонах, щоб не всі кошти, надані банком, використовувалися тільки в столиці», – про це наголосив директор ЄБРР в Україні Андре Куусвек під час перебування делегації Ради директорів ЄБРР в Івано-Франківську.

Обласний центр Прикарпаття стане першим в Україні містом, де здійснюватиметься пілотний проект з енергоефективності та енергозбереження, підтриманий ЄБРР та рядом міжнародних фінансових інституцій.

ЄБРР виділяє 11,7 мільйонів євро кредиту державному муніципальному підприємству «Івано-Франківськтеплокомуненерго» на модернізацію централізованого теплопостачання у місті. Це тіло кредиту. А ще 50 мільйонів швейцарських франків надає уряд Швеції та Шведське агентство з міжнародного розвитку як грантову підтримку.

Кошти будуть витрачені на заміну старих котлів, колотень, які працюватимуть на біопаливі. Це перевірена технологія, яка забезпечує суттєве скорочення споживання природного газу і зменшення викидів вуглецю в атмосферу.

За словами Андре Куусвека, проект не зводиться виключно до грошей, а й «допоможе місту у виробленні нової системи та методології тарифоутворення».

А швейцарський грант зробить позику доступнішою для міста та населення, полегшить соціальні аспекти зміни тарифів.

Сьогодні в Івано-Франківську підписали договір гранту між ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» та Європейським Банком Реконструкції та Розвитку

Після Івано-Франківська такі ж проекти впроваджуватимуться в інших містах України.
XS
SM
MD
LG