Доступність посилання

ТОП новини

Борги «Нафтогазу України» зростають. Україна – енергонезалежна держава? Турбізнес країни (Огляд преси)


Київ – Президент Віктор Ющенко виявив в економіці країни найболючішу точку – газові угоди та заборгованості, й використовуючи всю силу своїх владних повноважень, наполягає на «хірургічному лікуванні». Про це на першій шпальті наголошує газета «День». Однак, як пише далі видання, віддавати газові борги та розплачуватися за промахи чиновників доведеться пересічним платникам податків. За будь-якого президента. Заголовок статті «Хто платитиме?».

А тим часом голова «Нафтогазу» Олег Дубина знову пішов на лікарняний. Як стверджує газета «Сегодня», причина пов’язана не лише зі станом здоров’я, але й з позицією Віктора Ющенка стосовно «Нафтогазу». Зокрема, Глава держави, заявивши про зрослі борги компанії, наголосив на «прямій політичній корупції». Натякнувши, що НАК «Нафтогаз» свідомо роблять банкротом.

У гонитві за газовими контрактами із зарубіжними постачальниками Україна, на думку дописувача газети «Голос України», забула про розвиток власного видобутку блакитного палива, чорноморські та азовські запаси якого дають їй змогу стати енергонезалежною державою. Автор статті зазначає, що до сьогодні країна не має ані ґрунтовної концепції, ні виваженої стратегії, ні єдиної державної програми, які б установили пріоритети, етапи планового реального підвищення енергобезпеки держави. Чому так сталося? Що необхідно перш за все робити? Про це йдеться у статті «Невикористаний потенціал».

Народні депутати нанесли черговий удар по столичному меру Леонідові Черновецькому. Як інформує газета «Нова», постанова парламенту пропонує Президентові відсторонити від обов’язків київського голову до вердикту депутатської слідчої комісії, себто до 19 листопада цього року. Заголовок матеріалу «Черновецького запускають на орбіту».

Обіг столичних туристичних компаній у минулому році перевищив 5 млрд. грн.. Це, як інформує газета «Діло», 65% від доходів усієї туристичної галузі України. Другий за прибутковістю регіон – Крим. Там турфірми в минулому році заробили мільярд гривень. Докладніше про туризм і бізнес інформується в рубриці «Індустрія відпочинку».

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG