Доступність посилання

ТОП новини

Ахмадинеджад прибув до Росії


У російському місті Єкатеринбурзі відкрилося засідання лідерів країн Шанхайської організації співпраці.

Для участі у регіональному саміті сьогодні прибув президент Ірану Махмуд Ахмадинеджад. Його очікували вчора, проте іранський лідер затримався через сутички в Тегерані, які виникли після оголошення офіційних результатів президентських виборів. Ахмадинеджада оголосили переможцем перегонів. Опозиція заявила про масові фальсифікації під час голосування і вивела на вулиці іранської столиці сотні тисяч людей. За останніми даними, напередодні в Тегерані під час демонстрації загинули семеро осіб. Багато прибічників опозиції були поранені.

Євросоюз та США висловили серйозну стурбованість розвитком подій в Ірані і закликали владу цієї країни утриматися від насильства..

Російський дипломат заявив, що вибори в Ірані – це «внутрішня справа». Заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков заявив, що прибуття іранського президента до Росії з першим закордонним візитом після переобрання на наступний президентський термін є доказом міцних відносин між двома країнами.

Іран не є членом ШОС. Він має статус спостерігача. Членами організації співпраці є Росія, Китай, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан, Узбекистан.

Учасники саміту ШОС сьогодні, за очікуваннями, підпишуть декларацію про ситуацію у світі та конвенцію проти тероризму.
XS
SM
MD
LG