Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: Росія має вивести зі складу Чорноморського флоту підрозділи ФСБ


У Службі безпеки України повідомили, що до 13 грудня усі працівники ФСБ мають залишити територію України. Про рішення Києва російську сторону поінформували за офіційними каналами.

Сьогодні на прес-конференції в Києві речниця СБУ Марина Остапенко заявила: «Вони мають залишити територію України, оскільки функція забезпечення безпеки і моряків, і функціонування Чорноморського флоту покладена на український підрозділ військової контррозвідки Служби безпеки за українським-таки законом, бо це відбувається на території України. І ми абсолютно здатні виконувати ці функції. Після 13 грудня вони залишать територію України».

Зараз на Чорноморському флоті Росії в Криму служать 19 російських офіцерів Федеральної служби розвідки, які, за даними української сторони, займаються розвідницькою діяльністю.

Перший заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони України Володимир Огризко сьогодні в інтерв’ю Радіо Свобода зазначив: «Російська сторона доводить, що це є законним, коли на території України розташовуються підрозділи ФСБ. Це приклад того, в який спосіб можна демонструвати неповагу до країни, котра приймає Чорноморський флот».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG