Доступність посилання

ТОП новини

МЗС з’ясовує обставини затримання літака у Нігерії


Міністерство закордонних справ України доручило Посольству України у Нігерії терміново з’ясувати обставини затримання українського літака в міжнародному аеропорту міста Кано. Про це повідомляє агентство УНІАН, посилаючись на речника МЗС України Василя Кирилича.

За словами речника МЗС, дипломатичне представництво повинно також «вжити заходів щодо забезпечення прав і інтересів громадян України та врегулювання ситуації». За попередніми даними, троє льотчиків – громадяни України.

Іноземні та українські ЗМІ повідомили, що сьогодні вночі нігерійські спецслужби в міжнародному аеропорту міста Кано на півночі Нігерії затримали літак, який доставляв зброю до Екваторіальної Гвінеї. Російські агенції повідомляли, що український літак, мовляв, постачав зброю з України і здійснив екстрену посадку у зв’язку з технічною неполадкою. Тим часом агенція Ройтерз, посилаючись на нігерійського представника аеропорту міста Кано, повідомила, що літак здійснив рутинну посадку з метою дозаправлення.

Речник Міністерства закордонних справ Нігерії Кріс Джемітола сказав, що йому не відомо про затримання українського літака, та що «комерційні літаки можуть бути затримані з різних причин»

Агентство УНІАН також посилається на «Укрспецекспорт», де повідомили, що затриманий у Нігерії вантаж не має жодного відношення ні до цієї компанії, ні до її дочірніх підприємств. За інформацією, якою володіє «Укрспецекспорт», військовий вантаж належить Хорватії.
XS
SM
MD
LG