Доступність посилання

ТОП новини

Єврокомісія закликає забезпечити стабільність поставок російського газу


Європейська Комісія закликала «Нафтогаз» і «Газпром» забезпечити стабільність поставок російського газу до Європи. Про це мовиться в повідомленні прес-служби Єврокомісії.

Спеціальна група Єврокомісії вивчила обставини і заходи щодо забезпечення стабільності поставок газу взимку 2009-10 років.

«Комісія закликала обидві сторони досягти стабільного і довгострокового механізму для забезпечення транзиту в напрямку Європейського Союзу», – мовиться в повідомленні.

При цьому Єврокомісія зазначає, що всі сторони мають дотримуватися своїх правових і договірних зобов'язань.

Комісія вислухала інформацію представників обох компаній та обговорила ризики і можливі заходи в середньостроковій і короткостроковій перспективі для забезпечення газом усіх європейських споживачів.

Тим часом українські агентства повідомляють у четвер, посилаючись на німецьке DPA , що Європейський Союз очікує нового газового конфлікту між Україною та Російською Федерацією в липні.

DPA посилається на одного з чільних європейських чиновників, який заявив у Брюсселі, що «у липні це стане справжньою проблемою – в України немає грошей для того, щоб заплатити за газ, який необхідно закачати в сховища». За словами джерела, саміт, який почався у четвер у Брюсселі, «є останньою можливістю для Європейської комісії виробити план подальших дій».
XS
SM
MD
LG