Доступність посилання

ТОП новини

Верховний керівник Ірану закликав до спокою і терпіння


Аятола Алі Хаменеї виступив під час п’ятничної молитви у Тегерані перед десятками тисяч громадян з приводу політичної кризи у країні.

Верховний керівник Ірану, якого не обирають всенародно і який має останнє слово у всіх політичних справах, заявив, що президентські вибори 12 червня є доказом довір’я іранських громадян до ісламської системи. За словами Хаменеї, вороги Ірану намагалися підірвати це довір’я, поставивши під сумнів результати виборів.

За офіційними даними, на виборах 12 червня переміг чинний президент Махмуд Ахмадинеджад. Опозиція вважає результати голосування сфальсифікованими і вимагає нових виборів.

Прибічники кандидата від опозиції Мір Хоссейна Мусаві, всупереч забороні, уже впродовж шести днів проводили масові демонстрації, протестуючи проти порушень під час голосування.

Десятки тисяч прибічників екс-кандидата на президента Ірану Мір Хоссейна Мусаві учора провели день жалоби за сімома демонстрантами, які загинули під час сутичок.

Мусаві та екс-президент Ірану Мохаммад Хатамі закликали владу звільнити всіх затриманих учасників акцій протесту. Їхній лист із закликом з’явився в Інтернеті.

У суботу вищий законодавчий орган Ірану – Рада стражів – мала б зустрітися з Мусаві та трьома іншими кандидатами на президента. . Рада стражів Ісламської республіки отримала майже 650 скарг про порушення під час виборів.
XS
SM
MD
LG