Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція планує нову акцію протесту в Тегерані


Повідомлення про план провести нову акцію протесту (цього разу – біля приміщення парламенту) міститься на сайті екс-кандидата на президента Ірану, реформіста Міра Хосейна Мусаві.

В заяві нічого не мовиться про причетність самого опозиціонера до організації акції.

Раніше в середу Мусаві запропонував створити незалежну комісію для перерахунку голосів на президентських виборах 12 червня. Верховний лідер Ірану Алі Хаменеї відкинув цю ідею.

У середу ж другий кандидат на президента, Мохсен Резаві, відкликав свою скаргу про фальшування.

Верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї заявив у середу, що не піде на вимоги щодо перегляду результатів президентських виборів 12 червня.

За словами Хаменеї, керівництво країни не піддаватиметься тискові.

Міністр закордонних справ Ірану Манучер Моттакі повідомив, що влада країни обговорює можливість обмеження зв’язків з Великою Британією, яку Тегеран звинувачує в підбурюванні опозиційних виступів.

Іранська опозиція відмовляється визнавати перемогу на виборах президента Махмуда Ахмадинеджада, заявляючи про масові фальшування.

Під час розгону владою опозиційних маніфестацій у Тегерані загинули не менше 17 осіб.

За повідомленнями, в Ірані арештували 25 журналістів та інших працівників газети «Калеме сабз» («Зелене слово»), видання якої організував напередодні президентських виборів кандидат-реформатор Мір Хосейн Мусаві; зелений – колір його виборчої кампанії.

Саму газету як друковане видання закрили відразу після самих виборів, коли в ній Мусаві поставив під сумнів офіційні результати; відтоді вона діє тільки в інтернеті.
XS
SM
MD
LG