Доступність посилання

ТОП новини

Пакистан пропонує винагороду за провідника талібів


Влада Пакистану запропонувала значну грошову винагороду за інформацію, яка привела б до захоплення живим чи мертвим чільного провідника пакистанських талібів Байтулли Мехсуда.

Загальнопакистанські і місцеві газети в цій країні друкують сьогодні оголошення про винагороду в 50 мільйонів пакистанських рупій, що становить близько 615 тисяч доларів США.

Як мовиться в офіційному повідомленні, через криваву діяльність послідовників Байтулли Мехсуда, так званих «захисників ісламу», гинуть невинні люди.

Пакистанська авіація і артилерія вже тижнями обстрілюють криївки загонів Байтулли Мехсуда на північному сході Пакистану напередодні очікуваного наземного наступу.

Раніше Сполучені Штати вже оголошували свою винагороду в 5 мільйонів доларів за цього діяча, якого вважають одним із головних діячів ісламістського противладного руху «Талібан» і одночасно терористичної мережі «Аль-Каїда» в Пакистані.

Пакистанська влада і Центральне розвідувальне управління США, зокрема, вважають, що саме він організував убивство чільної опозиційної діячки Беназір Бгутто наприкінці 2007 року.
XS
SM
MD
LG