Доступність посилання

ТОП новини

СБУ впевнена, що співробітників ФСБ Росії виведуть із України вчасно


Служба безпеки України впевнена, що після 13 грудня в країні не буде співробітників Федеральної служби безпеки Росії, які нині перебувають у складі російського Чорноморського флоту, заявив керівник СБУ Валентин Наливайченко.

Як сказав він у неділю під час брифінгу у Львові, в СБУ «достатньо сил і засобів», щоб забезпечити виконання вимоги до Росії вивести до названого терміну своїх спецслужбістів. За його словами, ця вимога «ґрунтується на національному законодавстві і міжнародному праві».

Наливайченко наголосив, що українське законодавство забороняє оперативно-технічну або іншу діяльність іноземних спецслужб на території України.

Він попередив, що співробітників ФСБ Росії притягатимуть до кримінальної відповідальності, якщо вони порушуватимуть українське законодавство. «Стаття «шпигунство» є в Кримінальному кодексі», – нагадав керівник СБУ.

Минулого тижня Служба безпеки України заявила, що після 13 грудня нинішнього року всі представники Федеральної служби безпеки Росії на Чорноморському флоті Російської Федерації повинні залишити територію України, і про це російську сторону вже повідомили офіційними каналами.

У Службі безпеки України наголосили, що забезпечення безпеки російського Чорноморського флоту є однією з функцій військової контррозвідки СБУ, і вона здатна це зробити, тому 19 співробітників контррозвідки ФСБ Росії повинні залишити територію України.
XS
SM
MD
LG