Доступність посилання

ТОП новини

Коли уряд виконає умови Європи для газового кредиту? Чого найбільше прагне Віктор Янукович? (Огляд преси)


Київ – Європа нарешті повідомила Україні свої пропозиції з кредиту для закупівлі російського газу. Щоправда, замість заявлених Юлією Тимошенко 4,2 мільярдів доларів готові дати лише 2 мільярди, та й то з умовою: Україна повинна реформувати газову галузь та вивести компанію «Укртрансгаз», яка забезпечує транзит російського газу в Європу, зі складу НАК «Нафтогаз». Кабмін готовий на це піти, стверджує в газеті «Сегодня» радник прем’єра з газових питань Олександр Гудима. Але – після президентських виборів. Чому тоді, а не зараз, він пояснює у статті «Євросоюз дасть гроші, якщо ми вб’ємо «Нафтогаз».

Криза зменшила доходи українців більш ніж на чверть, а мільйонерів у країні побільшало. Їх тепер уже 7 тисяч 423. Водночас нікому з них не вдалося заробити хоч мільярд, на відміну від минулого року. Докладніше про статки українців і тих, хто вперто уникає сплачувати податки, розповідає газета «Сегодня».

Колишній соратник Віктора Януковича депутат Тарас Чорновіл (екс-начальник його виборчого штабу), що не так давно залишив лави Партії регіонів, дав інтерв’ю газеті «Вечірні вісті», в котрому повідомив, що лідер українських «біло-блакитних» вже давно мріє про ситну і спокійну пенсію. Заголовок матеріалу – «Т. Чорновіл: Янукович хоче лише «холодильничок» і «сейфик».

Якщо влада вирішить провести по вашій земельній ділянці дорогу або лінію електропередач, то землю доведеться продати. Фактично рішення про визнання тієї чи іншої ділянки украй важливим для суспільства будуть ухвалювати місцеві чиновники. А знайти вагомі аргументи, що саме на вашій ділянці потрібно розбити сквер чи прокласти дорогу, для них зовсім не складно, наголошує газета «Факти». Докладніше про недавно ухвалений закон, що дозволяє вилучати землі для «суспільних потреб», та його наслідки розповідається в рубриці «Дихайте глибше».

Газета «Нова» вивчила хитрощі дорожнього законодавства і з’ясувала, які права мають водії і що входить у компетенцію співробітників дорожньо-патрульної служби. Насамперед, радить видання, не сперечайтеся з ДАІшником, просто ніжно зачитайте йому свої права і його обов’язки. Заголовок публікації – «Не дайте себе обібрати».

(Київ – Прага)

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG