Доступність посилання

ТОП новини

Правозахисники закликають ООН домогтися від Ірану розслідування насилля


Міжнародні правозахисники закликали Генерального секретаря ООН Пан Ґі Муна відвідати Іран чи відрядити туди спеціального представника і вимагати від іранської влади розслідування насилля та репресій проти учасників акцій протесту в цій країні.

На прес-конференції у Нью-Йорку представники трьох міжнародних організацій – «Міжнародної кампанії за права людини», «Міжнародної амністії» та Human Rights Watch – заявили вчора, що, за повідомленнями, в Ірані під арештом перебувають до двох тисяч прибічників опозиції.

Упродовж двох тижнів в Ірані відбувалися акції протестів проти офіційних результатів президентських виборів. Прихильники реформ вважають ці результати сфальсифікованими. За ними вже в першому колі переміг із великим відривом і здобув другий термін нинішній президент, прихильник твердої консервативної лінії Махмуд Ахмадінеджад. Під час сутичок із поліцією загинули, за повідомленнями, щонайменше 17 демонстрантів і кілька представників силових структур.

Учора Рада охоронців Конституції – один із найвищих владних органів, що, зокрема, наглядає за виборами, – остаточно затвердила перемогу Ахмадінеджада.
XS
SM
MD
LG