Доступність посилання

ТОП новини

В Ірані заборонили газету опозиціонера, який відкинув переобрання Ахмадінеджада


Прокуратура і Міністерство культури Ірану припинили друк газети поміркованої партії «Етемад-е меллі» («Народної довіри»), яку очолює колишній кандидат на президента, прихильник реформ Мегді Каррубі, заявила сьогодні партія на своєму сайті.

Щойно вчора Каррубі оприлюднив в інтернеті свою заяву, в якій назвав владу Ірану, що постане внаслідок суперечливих президентських виборів 12 червня, «нелегітимною».

На виборах Каррубі, за офіційними результатами, посів останнє, четверте місце; перше здобув нинішній президент Махмуд Ахмадінеджад.

Учора Рада охоронців Конституції – один із найвищих владних органів Ірану, що, зокрема, наглядає за виборами, – остаточно затвердила перемогу прихильника твердої консервативної лінії Махмуда Ахмадінеджада і відкинула твердження опозиції про фальсифікацію результатів голосування.

Влада Ірану заявила, що після цього підтвердження не потерпить подальших протестів проти офіційних результатів президентських виборів.

Акції протестів проти цих результатів, за якими Ахмадінеджад переміг уже в першому колі з великим відривом і здобув другий термін, тривали в Ірані впродовж двох тижнів. Під час сутичок із поліцією загинули, за повідомленнями, щонайменше 17 демонстрантів і кілька представників силових структур.
XS
SM
MD
LG