Доступність посилання

ТОП новини

Парламент призначив позачергове засідання в п’ятницю


У п'ятницю, 3 липня, відбудеться позачергове пленарне засідання Верховної Ради.

Про це повідомляє прес-служба апарату Верховної Ради.

Згідно з повідомленням, у парламенті зареєстрували ініціативу 152 народних депутатів щодо проведення позачергового засідання.

Раніше сьогодні надійшло повідомлення, що коаліція депутатських фракцій у Верховній Раді має намір ініціювати позачергове засідання парламенту в п’ятницю, 3 липня. Про це повідомив перший віце-прем’єр Олександр Турчинов.

За його словами, єдиним питанням, яке розглядатиметься на цьому засіданні, буде внесення змін до складу Кабінету Міністрів.

Перший віце-прем’єр повідомив, що на засіданні лідерів фракцій у середу більшості не вдалося переконати опозицію розглянути сьогодні призначення нових міністрів.

Тим часом, спікер закрив засідання парламенту.

Сьогодні Верховна Рада мала намір розглянути зміни в складі уряду, однак фракція Партії регіонів двічі блокувала трибуну. Спочатку Партія регіонів вимагала розгляду першим питанням порядку денного пiдвищення рiвня мінімальної зарплати та прожиткового мiнiмуму. А згодом наполягала на звільненні міністрів освіти Івана Вакарчука та внутрішніх справ Юрія Луценка.

За порядком денним, планували розглянути звiльнення мiнiстра юстицiї Миколи Онiщука та призначення двох вiце-прем’єрiв Юрiя Любоненка й Михайла Згуровського, мiнiстра фiнансiв Федора Ярошенка, мiнiстра транспорту Тарiела Васадзе, мiнiстра юстицiї Вiктора Шевчука.

XS
SM
MD
LG