Доступність посилання

ТОП новини

Рецесія в Україні, вбивства на Кіровоградщині, ціни на липень, мільйонний заклад Бродського з Коломойським (огляд преси)


Київ – Другий квартал поспіль українська економіка продовжує падати, стверджує експерт газети «День». Зокрема, спад валового внутрішнього продукту вже вимірюється двозначною цифрою. В таких випадках, зокрема в США, оголошують рецесію. Якщо скористатися їхніми стандартами, то від учора вона діє і в Україні. Перспективи на другий квартал також виглядають невтішно. Про це наголошується в статті «Резерв для… падіння».

Дрібний та середній бізнес забезпечує економічну стабільність у державі. Про цей світовий досвід добре знають і в Україні, але, як стверджує газета «День», до нього продовжують ставитися фактично байдуже. Чому за останні 5 років українська влада майже нічого не зробила для малого та середнього підприємництва? З цим запитанням «День» звернувся до експертів. Їхні відповіді пропонуються в статті «Ті, що забезпечують нашу стабільність…»

За фактом убивства мешканці Кіровоградщини Валерія Олійника Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти народного депутата з БЮТ Віктора Лозінського. Як пише газета «Нова», з кожним днем спливають нові подробиці, що шокують, діяльності цього парламентарія і його впливових друзів – екс-прокурора Голованіського району Євгена Горбенка і головного міліціонера того ж району. Про інші знайдені трупи і можливу причетність до них згаданих осіб розповідається в публікації «Голованіський ліс перетворюється на братську могилу».

«Дотації на м’ясо вигідні тим, хто його їсть. А чи багато м’яса їсть нині пенсіонер? У нього немає такої можливості. Зате кожен день його споживає заможний громадянин. Ось такі в Україні дотації. Але ж допомагати потрібно тим, хто цього найбільше потребує», – цей уривок інтерв’ю з екс-міністром фінансів Віктором Пинзеником виділяє газета «Нова». Повний текст розмови видання пропонує під заголовком «Віктор Пинзеник: «Немає сенсу замінювати вікна в будинку, якщо фундамент не в порядку».

А ось політик і бізнесмен Михайло Бродський вже давно не їв м’яса. Але не через фінансову скруту, а через те, що побився об заклад із українським мільярдером Ігорем Коломойським. Вони посперечалися на чималу суму – близько мільйона гривень, – що за певний період часу зможуть схуднути. Як стверджує в газеті «Сегодня» Бродський, він скинув зайву вагу, але його візаві віддавати гроші йому не збирається. Стаття називається «Мірялися животами».

Прогнози цін на липень пропонує газета «Голос України». На думку газетярів, особливого подорожчання продуктів не очікується. Скажімо, м’ясо подорожчає приблизно на 5%, цукор – на 10%, горілчані вироби – на 20%, а ось молочні продукти подешевшають на 5%, а овочі та фрукти – на 20%. Інші цифри парламентське видання розповідає в матеріалі «Що? Де? Почім?»

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG