Доступність посилання

ТОП новини

Newsweek закликає Іран звільнити затриманого кореспондента


Американський тижневик Newsweek закликав владу Ірану негайно звільнити одного зі своїх кореспондентів, затриманого в Тегерані під час акцій протесту проти результатів президентських виборів.

У вчорашній заяві тижневика мовиться, що кореспондент, громадянин Канади іранського походження Мазіяр Багарі, уже більш як тиждень не може зустрітися з адвокатом.

Іранська влада, яка запровадила обмеження на роботу іноземних ЗМІ, звинувачує Багарі в участі в «кампанії західних засобів інформації», яка, за словами Тегерана, підтримує «безвідповідальне» висвітлення подій у країні.

Newsweek категорично відкидає ці твердження.

Під час акцій протестів та після них в Ірані затримали декілька сотень людей, у тому числі активістів опозиції та журналістів.

Прихильники реформ в Ірані впродовж двох тижнів протестували проти офіційних результатів президентських виборів 12 червня, що їх вони вважають сфальсифікованими.

За цими результатами нинішній президент, прихильник твердої консервативної лінії Махмуд Ахмадінеджад переміг уже в першому колі з великим відривом і здобув другий термін.

Днями іранська влада остаточно підтвердила його офіційну перемогу і запровадила посилені заходи безпеки, щоб відвернути нові протести.
XS
SM
MD
LG