Доступність посилання

ТОП новини

Правозахисники звинувачують Ізраїль і «Хамас» у воєнних злочинах


Міжнародна правозахисна організація Amnesty International заявила, що ізраїльські війська вбили в Смузі Гази «сотні мирних палестинців» і зруйнували тисячі будинків. За оцінками правозахисників, такі дії ізраїльської армії становлять воєнні злочини.

Так само воєнними злочинами правозахисники назвали ракетні обстріли території Ізраїлю, спрямовані проти мирного населення, бійцями палестинського радикального ісламістського угруповання «Хамас».

Amnesty International оприлюднила першу детальну доповідь про воєнні дії ізраїльської армії в Смузі Гази в самому кінці минулого й на початку цього року.

Правозахисники вимагають від ізраїльської влади відмовитися від застосування у густонаселених районах артилерії, білого фосфору та інших озброєнь, які не мають високої влучності, а від «Хамасу» – припинити ракетні обстріли.

За даними палестинських працівників охорони здоров’я в Смузі Гази та правозахисників, упродовж тритижневої воєнної операції Ізраїлю в цій частині палестинських територій загинули понад 1400 палестинців, серед них 900 мирних жителів, а решта палестинські бойовики.

При цьому загинули й 13 ізраїльтян, із них троє цивільних мешканців, убитих ракетними ударами з палестинського боку.

Такі удари стали головною причиною ізраїльської операції.
XS
SM
MD
LG