Доступність посилання

ТОП новини

БЮТівця Лозінського позбавили мандата, його шукають Генпрокуратура й МВС


Верховна Рада достроково припинила депутатські повноваження народного депутата від фракції Блоку Юлії Тимошенко Віктора Лозінського за його заявою.

За це проголосували 415 депутатів із 444 зареєстрованих.

Це було єдиним питанням, яке Верховна Рада змогла розглянути на позачерговому засіданні в п’ятницю. Партія регіонів знову заблокувала трибуну й оголосила, що блокуватиме її аж до ухвалення закону про підвищення соціальних стандартів.

Самого Лозінського, якого підозрюють у завданні навмисних тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили загибель людини, при розгляді його заяви в Верховній Раді не було. Місце його перебування встановлюють.

Адвокат не знає, де перебуває Лозінський

Представник колишнього народного депутата Віктора Лозінського адвокат Роман Денисюк не знає, де перебуває його підзахисний нині.

За словами захисника, він востаннє «спілкувався» з Лозінським у четвер. Але адвокат не уточнив, чи була це особиста зустріч, а чи розмова телефоном.

Денисюк додав, що наразі він офіційно не допущений до кримінальної справи як захисник Лозінського, а Генпрокуратура не надала йому поки що копії рішення про порушення кримінальної справи проти екс-депутата.

За словами адвоката, кримінальна справа про завдання тяжких тілесних ушкоджень, які спричинили смерть жителя Кіровоградської області, «унікальна тим, що ми дізнаємося про справу з засобів масової інформації».

При цьому він наголосив, що деталі обставин, а також хід розслідування справи «озвучують державні чиновники, які до цього не мають жодного стосунку».

Генпрокуратура доручила МВС знайти Лозінського

Генеральна прокуратура доручила Міністерству внутрішніх справ затримати й доставити в Головне управління з розслідування особливо важливих справ колишнього депутата Верховної Ради від БЮТ Віктора Лозінського.

Як повідомила речниця МВС Інна Кисіль, доставити Лозінського необхідно для проведення слідчих дій у кримінальній справі, порушеній проти нього.

До доручення додається повістка, поінформувала представник МВС.

Раніше в п’ятницю Генеральна прокуратура повідомила, що вживає заходів для затримання Лозінського.

Як сказав керівник Головного управління з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури Петро Коваль, «проводяться слідчі дії».

Тимошенко сподівається на об’єктивну оцінку дій свого колишнього депутата

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, лідер блоку власного імені, розраховує на об’єктивне розслідування інциденту, пов’язаного з тепер уже колишнім депутатом фракції БЮТ Віктором Лозінським.

«Сьогодні пан Лозінський відкритий для того, щоб правосуддя розібралося, щоб Генпрокуратура зробила всі висновки і суд також зробив всі висновки», – сказала Тимошенко.

Вона наголосила, що закон має бути однаковим для всіх, незалежно від посади і політичної приналежності.

«Наша вся команда вважає, що такі люди, поки не буде з’ясовано все, що відбулося під час цих дуже сумних подій…, не можуть бути депутатами нашої фракції і членами нашої партії», – сказала прем’єр.

Звинувачення проти Лозінського серйозні

Напередодні Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу проти Віктора Лозінського за підозрою в завданні навмисних тяжких тілесних ушкоджень, які спричинили загибель жителя Кіровоградської області Валерія Олійника, і просила Верховну Раду дозволити його арешт.

16 червня внаслідок сутички з народним депутатом від БЮТ Віктором Лозінським, прокурором Голованівського району Кіровоградської області Євгеном Горбенком і керівником Голованівського райвідділу міліції Михайлом Ковальським на території мисливського господарства у Кіровоградській області за нез’ясованих обставин загинув місцевий житель, 55-річний Віктор Олійник.

Прокурора району і керівника районної міліції вже усунули з посад і 26 червня затримали за підозрою в завданні навмисних тяжких тілесних ушкоджень, які спричинили загибель людини; вони перебувають під вартою в Києві. Колишній депутат залишався у справі свідком.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG