Доступність посилання

ТОП новини

Масове отруєння дітей на відпочинку в Закарпатті


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

Львів – 65 дітей та 7 вихователів шпиталізовані у Львові через гостре харчове отруєння. Ще десятки дітей хворими були зняті з потяга № 81 Ужгород – Київ у Тернополі і Вінниці. 240 дітей із Києва та їхні вихователі повертались 4 липня ввечері додому з відпочинку в санаторії «Перлина Карпат», що в Мукачівському районі на Закарпатті.

4 липня о 22:20 начальник потяга № 81 Ужгород – Київ повідомив у медпункт станції Львів-Головний про масове захворювання дітей-пасажирів та їхніх вихователів.

О 23-й годині всіх 240 дітей та осіб, що супроводжували їх, оглянули лікарі 8 бригад Львівського обласного центру медицини катастроф і станції швидкої медичної допомоги Львова.

65 дітей і 7 дорослих із ознаками гострої кишкової інфекції (гастроентероколіту) шпиталізували у Львівську обласну інфекційну клінічну лікарню.

Як повідомила Радіо Свобода начальник відділу охорони материнства і дитинства Головного управління охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Ірина Микичак, четверо дітей були у дуже важкому стані. Але на цей момент життю жодної дитини та дорослих нічого не загрожує. Шпиталь має всі необхідні ліки та санітарні засоби для догляду за хворими. Курс лікування триватиме 7–10 днів. Батьки шпиталізованих дітей починають прибувати до Львова.

Як стало відомо Радіо Свобода, частину дітей було знято з потягу далі по дорозі в Тернополі і Вінниці, де госпіталізували у місцеві шпиталі.

Діти могли отруїтися в санаторії

4 липня о 18:30 діти віком від 7 до 17 років і супровід виїхали зі станції Карпати Мукачівського району Закарпатської області, де відпочивали з 21 червня в санаторії «Перлина Карпат». Під час подорожі потягом стан здоров’я дітей погіршився. У них з’явились ознаки захворювання шлунково-кишкового тракту.

За попередньою інформацією, на прощання у санаторії дітей могли нагодувати зіпсованими продуктами.

У Львові працює «гаряча» телефонна лінія 8 (032) 276 45 92. За цим номером батьки можуть отримати інформацію про стан здоров’я своїх дітей.

Зараз санепідеміологи і правоохоронці з’ясовують причини та обставини виникнення масового отруєння дітей і дорослих у санаторії «Перлина Карпат».

(Львів – Прага – Київ)

  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG