Доступність посилання

ТОП новини

Школярі потрапили до лікарень із масовим отруєнням після санаторію в Закарпатті


65 дітей та 7 вихователів шпиталізовані у Львові через гостре харчове отруєння, ще десятки дітей хворими були зняті з потяга № 81 Ужгород – Київ у Тернополі і Вінниці, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

240 дітей із Києва та їхні вихователі вирушили ввечері в суботу додому з відпочинку в санаторії «Перлина Карпат», що в Мукачівському районі на Закарпатті.

Під вечір начальник потяга повідомив у медпункт станції Львів-Головний про масове захворювання дітей-пасажирів та їхніх вихователів.

65 дітей і 7 дорослих із ознаками гострої кишкової інфекції (гастроентероколіту) шпиталізували у Львівську обласну інфекційну клінічну лікарню.

Як повідомила Радіо Свобода начальник відділу охорони материнства і дитинства Головного управління охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Ірина Микичак, четверо дітей були у дуже важкому стані. Але на цей момент життю жодної дитини та дорослих нічого не загрожує. Курс лікування триватиме 7–10 днів.

Як стало відомо Радіо Свобода, частину дітей зняли з потягу далі по дорозі в Тернополі і Вінниці, де госпіталізували у місцеві шпиталі.

За попередньою інформацією, у санаторії дітей могли нагодувати зіпсованими продуктами.

У Львові працює «гаряча» телефонна лінія 8 (032) 276 45 92. За цим номером батьки можуть отримати інформацію про стан здоров’я своїх дітей.

Зараз санепідеміологи і правоохоронці з’ясовують причини та обставини виникнення масового отруєння дітей і дорослих у санаторії «Перлина Карпат».
XS
SM
MD
LG