Доступність посилання

ТОП новини

У Болгарії на виборах перемагає права опозиція


У парламентських виборах у Болгарії, які відбулися в неділю, за опитуваннями на виході з дільниць і за частковими результатами підрахунку голосів упевнено веде перед досі опозиційна правоцентристська партія «ГЕРБ».

За цими даними, вона може здобути 118–120 місць у парламенті з 240, але, найімовірніше, не матиме 121 місця, щоб самій формувати уряд, і потребуватиме союзників до коаліції.

Нині владна лівоцентристська Болгарська соціалістична партія, за цими опитуваннями, може отримати лише близько 40 місць.

На остаточні результати чекають у понеділок.

Партія «ГЕРБ» була створена лише наприкінці 2006 року, а вже 2007-го отримала найбільше голосів на виборах у Болгарії до Європарламенту.

Назва партії означає те саме, що й українською, – «герб», – але пишеться великими літерами, ніби як скорочення – на пам’ять про її попередницю, громадську організацію з такою ж назвою, яка розшифровувалася як «Громадяни за європейський розвиток Болгарії».

Її фактичним керівником є мер столиці Софії Бойко Борисов. Як вважають, саме він буде наступним прем’єр-міністром країни.
XS
SM
MD
LG