Доступність посилання

ТОП новини

Партія регіонів знову погрожує зірвати засідання Верховної Ради


Перший заступник голови фракції Партії регіонів Олександр Єфремов допускає зрив пленарного засідання парламенту у вівторок, 7 липня.


За його словами, Партія регіонів вимагає, щоб першим питанням, яке розглядатимуть завтра, стало підвищення рівня прожиткового мінімуму й мінімальної заробітної плати.

«Якщо цього не буде, то завтрашнє засідання не відбудеться», – заявив Єфремов.

Парламентар наголосив, що його фракція вже представила ті джерела, за рахунок яких можна забезпечити реалізацію цього закону.


Партія регіонів виступає за фінансування підвищення рівня прожиткового мінімуму й мінімальної зарплати за рахунок коштів, передбачених у державному бюджеті на рекапіталізацію несистемних банків.

Крім того, партія вважає, що можна направити на фінансування соцвиплат 3 мільярди гривень від перевиконання надходжень до держбюджету, 4,8 мільярда гривень із залишків коштів стабілізаційного фонду, які звільнилися за рахунок рішення про фінансування підготовки до проведення Євро-2012 за рахунок облігацій внутрішньої позики.

Ще одним можливим джерелом Партія регіонів називає 11,5 мільярда гривень із кредиту Міжнародного валютного фонду, які були перераховані на розрахунковий рахунок Кабміну.

Минулого тижня, коли Верховна Рада проводила два позачергові засідання, регіонали блокували трибуну парламенту, вимагаючи ухвалити соціальні закони.

XS
SM
MD
LG