Доступність посилання

ТОП новини

Литвин: парламентських канiкул може не бути


Голова Верховної Ради Володимир Литвин припускає, що полiтичнi сили парламенту вдаватимуться до «нової тактики» проведення позачергових сесiй i позачергових засiдань парламенту, що дасть змогу скасувати парламентськi канiкули.

«Вождi вiдпочиватимуть, а всiх iнших мобiлiзують на те, як модно зараз говорити в українському полiтикумi, щоб працювати в полi», – зазначив спiкер.

Коментуючи заяву деяких полiтичних сил про можливiсть блокування роботи парламенту, Литвин сказав: «Будь ласка. Якщо є спроби реалiзувати установку про те, щоб не було закрито сесiю. А коли сесiю не закрито, то ви знаєте, що якщо протягом мiсяця не проходять засiдання, тодi у Президента з’являється реальний важiль впливу на Верховну Раду щодо її розпуску».

Сьогодні віце-спікер, представник БЮТ Микола Томенко заявив, що коаліція має намір ініціювати позачергові засідання парламенту доти, поки не будуть ухвалені всі рішення, пропоновані більшістю. Зокрема, кадрові питання, основні напрямки бюджетної політики на 2010 рік, а також закон, який визначає процедуру рекапіталізації банків.

Натомість Партія регіонів заявляє, що блокуватиме Раду, якщо не ухвалять законопроект про підвищення розміру прожиткового мінімуму й мінімальної зарплати.

На 10 липня заплановане останнє пленарне засідання парламенту на 4-ї сесії. Наступна, 5-а сесія має відкритися у вівторок, 1 вересня.

XS
SM
MD
LG