Доступність посилання

ТОП новини

Литвин: Парламентських канікул може не бути


Голова Верховної Ради припускає, що політичні сили парламенту вдаватимуться до «нової тактики» проведення позачергових сесій і позачергових засідань парламенту, що дасть змогу скасувати парламентські канікули

«Вожді відпочиватимуть, а всіх інших мобілізують на те, як модно зараз говорити в українському політикумі, щоб працювати в полі», – зазначив спікер.

Коментуючи заяву деяких політичних сил про можливість блокування роботи парламенту, Литвин сказав: «Будь ласка. Якщо є спроби реалізувати установку про те, щоб не було закрито сесію. А коли сесію не закрито, то ви знаєте, що якщо протягом місяця не проходять засідання, тоді у Президента з’являється реальний важіль впливу на Верховну Раду щодо її розпуску».

Сьогодні віце-спікер, представник БЮТ Микола Томенко заявив, що коаліція має намір ініціювати позачергові засідання парламенту доти, поки не будуть ухвалені всі рішення, пропоновані більшістю. Зокрема, кадрові питання, основні напрямки бюджетної політики на 2010 рік, а також закон, який визначає процедуру рекапіталізації банків.

Натомість Партія регіонів заявляє, що блокуватиме Раду, якщо не ухвалять законопроект про підвищення розміру прожиткового мінімуму й мінімальної зарплати.

На 10 липня заплановане останнє пленарне засідання парламенту на 4-ї сесії. Наступна, 5-nа сесія має відкритися у вівторок, 1 вересня.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG