Доступність посилання

ТОП новини

МВС: норму про алкоголь у крові водіїв наразі не змінюватимуть


Колегiя Міністерства внутрішніх справ називає неможливим запровадити найближчим часом контроль концентрацiї алкоголю в кровi водiя.

«Враховуючи значний суспiльний резонанс, викликаний матерiалами в ЗМI про запровадження контролю концентрацiї вмiсту алкоголю в кровi водiя,... колегiя МВС України повiдомляє, що такi нововведення можливi тiльки за умови створення вiдповiдної матерiально-технiчної та методичної бази», – зазначають у прес-службі МВС.

За даними відомства, для такого нововведення необхiдно знайти кошти на придбання сучасних пристроїв дiагностики, вiдомих як алкотестери, а на це треба понад 30 мільйонів гривень.

«Враховуючи нинiшнiй рiвень фiнансування МВС України, придбання таких приладiв є проблематичним. Також у найближчому майбутньому неможливо вiдшукати кошти й на створення мережi сучасних мобiльних наркологiчних лабораторій», – зазначає МВС.

Тому, пояснюють у міністерстві, озвучена днями позицiя ДАI є тiльки намiром i одним iз можливих шляхiв удосконалення чинного законодавства.

Минулого тижня керівник департаменту Державтоінспекції Сергiй Коломієць повідомив, що ДАІ має намiр встановити максимально допустиму кiлькiсть алкоголю в кровi водiя на рiвнi 0,3 промiле.

Він пояснив, що кiлькiсть алкоголю в кровi вимiрюватиметься спецiальним пристроєм. «Це буде апаратний контроль, вiн не залежить вiд людського чинника», – зазначив керівник ДАІ.

Нині в Україні категорично заборонено сідати за кермо після вживання алкоголю.
XS
SM
MD
LG