Доступність посилання

ТОП новини

У Криму знову провокують нестабільність і загострення


Під час пікетування
Під час пікетування

Сімферополь – У Криму триває скандал довкола інциденту, що стався у День Конституції України. Під час мітингу проукраїнських сил біля погруддя Тарасу Шевченку сталася сутичка його учасників із активістами проросійських організацій. Після того, як правоохоронці затримали нападників, деякі кримські політики звинуватили депутата Верховної Ради Криму від Народного Руху України Леоніда Пилунського і двох міліціонерів (кримських татар) у жорстокому побитті активістів Російської громади Криму.

Андрій Козєнко
У понеділок біля Постійного представництва Президента України в Криму пройшов пікет російських націоналістів. Учасники пікету, а їх зібралося близько трьох десятків на чолі із заступником міністра соціальної політики АРК, активістом Російського блоку і лідером Російського молодіжного центру Криму Андрієм Козєнком, вимагали покарання депутата Верховної Ради Криму, керівника кримської організації НРУ Леоніда Пилунського та двох міліціонерів – Сейдаметова та Асанова, які затримали двох нападників.

Андрій Кузьмін
Тоді, під час мітингу громадськості 28 червня на честь Дня Конституції України депутат однієї з райрад від однієї з проросійських партій Андрій Кузьмін та його помічник Юрій Туков вкрали прапор Конгресу українських націоналістів, але були затримані учасниками мітингу і правоохоронцями. Під час затримання вони вчинили спротив міліції і на кілька годин були доставлені до райвідділу міліції.

Андрій Козєнко на пікетуванні, що пройшло у формі псевдотеатральної постановки на медично-психіатричні теми, заявив, що Російський блок домагатиметься порушення проти Пилунського карної справи і звільнення згаданих міліціонерів із органів внутрішніх справ.

Новий сезон провокацій відкрито?

Леонід Пилунський
Депутат Леонід Пилунський назвав інцидент 28 червня провокацією і заявив, що вона спрямована на навмисну дестабілізацію ситуації в Криму. Він переконаний, що з наближення виборів такі провокації почастішають, а ще більше їх буде в контексті 2017 року – часу виведення Чорноморського флоту Росії з української території. На думку депутата кримського парламенту, діяльність прокремлівських сил на півострові «щодалі стає більш нахабною і загрозливою для безпеки та стабільності в регіоні».

У Відділі громадських зв’язків головного управління МВС України в Криму тим часом повідомили, що за цим інцидентом розслідування ще триває. Затримка пов’язана з тим, що деякі свідки інциденту перебувають за межами Криму. Водночас, триває і перевірка правомірності дій під час інциденту працівників міліції. За неофіційними даними, проросійським активістам усе ж відмовлять у порушенні кримінальної справи стосовно депутата-рухівця. Втім, і вони навряд чи зазнають покарання – припускають міліцейські джерела.

(Сімферополь – Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Володимир Притула

    Кримський журналіст. Співпрацюю з Радіо Свобода з 1990 року. Керівник проєкту Радіо Свобода «Крим.Реалії» з березня 2014 року. В грудні 2014-го був змушений покинути півострів. Заслужений журналіст України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG