Доступність посилання

ТОП новини

Фонд держмайна виставив на продаж дніпропетровський аеропорт


Фонд державного майна України оголосив аукціон із продажу 94,572% акцій компанії ВАТ «Дніпроавіа» (Дніпропетровськ), до складу якої входить міжнародний аеропорт.

За оголошенням Фонду, стартова вартість пакету – понад 58 мільйонів гривень. Аукціон відбудеться за 50 днів.

За умовами конкурсу, покупець має забезпечити передачу злітно-посадкової смуги аеропорту в державну власність, погасити борги авіакомпанії, вкласти кошти в розвиток аеропорту.

Які компанії презентуватимуть на придбання компанії, наразі не відомо. А втім, згідно з оприлюдненою раніше обласною та міською владою інформацією, потенційний інвестор – фінансово-промислова група «Приват», контрольована мільярдером Ігорем Коломойським.

Поганий стан дніпропетровського аеропорту став однією з головних причин, через яку Дніпропетровськ вибув із переліку міст, які претендували на проведення Євро-2012.

Тоді голова Дніпропетровської облдержадміністрації Віктор Бондар заявив, що попри рішення комісії УЄФА щодо вилучення Дніпропетровська з переліку міст-господарів Чемпіонату, в запланований термін у місті все-таки буде реконструйований аеропорт.

Повітряні ворота Дніпропетровська мають забезпечити потреби Придніпровського та сусідніх регіонів, а також стати транзитним транспортним вузлом центру Європи.

Згідно з попередніми даними, потенційний інвестор – група «Приват» – підтвердила зобов'язання вкласти у реконструкцію аеропорту та будівництво нового терміналу 1 мільярд 250 мільйонів гривень.

Раніше Кабінет Міністрів вніс міжнародний аеропорт Дніпропетровська до переліку 7 стратегічно важливих аеропортів України. Усім їм була обіцяна державна фінансова підтримка.

2004 року господарський суд Дніпропетровської області розпочав виконавче провадження у справі про банкрутство «Дніпроавіа».
XS
SM
MD
LG