Доступність посилання

ТОП новини

У чому причина чергового масового отруєння? Як зруйнувати «злоякісну» монополію? Шпигунські пристрасті (огляд преси)


Софія Бугакова

Київ – За минулу добу дітей, госпіталізованих із трускавецького санаторію «Конвалія», побільшало. Тепер у Дрогобицькій лікарні 30 дітей і двоє дорослих. Як пише газета «Факти», причина чергового масового отруєння дітей поки що не відома. Тим часом у таборі «Сонячний берег» працівники санепідемстанції з’ясували, що носіями кишкової палички були зовсім не продукти, а кухар та працівниця їдальні. Другу літню зміну табору приймати заборонили.

Криза додала роботи Антимонопольному комітетові України – за останній місяць контролери чесної конкуренції встигли зробити багато корисного. Наприклад, зайнялись перевіркою тарифів зберігання зерна у елеваторах та оштрафували «Волю-кабель» за зловживання монополією. На черзі – перевірка червневого подорожчання бензину в Україні. Про перші результати перевірки та про порушення у банківському секторі – на шпальтах газети «День».

Сьогодні погратись у Джеймса Бонда може ледь не кожен п’ятикласник – доступ до різноманітних шпигунських штучок має практично кожен. Їх використовують і бізнес-структури, і бандити, і приватні особи. «Придбати таку річ – не проблема: на радіоринку та в інтернеті повно охочих заробити на цікавості», – пише газета «Вечірні вісті». На думку правозахисників і юристів, повсюдне прослуховування перетворилося на явище настільки масове, що самими лише змінами до Кримінального кодексу його не зупинити.

Із десяти кандидатів на роботу туди зараховують лише одного-двох. Кожні три місяці співробітники здають непрості заліки з фізичної підготовки. Головний антитерористичний підрозділ країни «Альфа» відзначає своє 15-річчя. Згідно із українськими законами вони мають запобігати терактам, охороняти свідків, потерпілих, обвинувачуваних, тобто тих, кому загрожує небезпека під час участі у кримінальних справах. Про курйозні та небезпечні випадки у операціях спецпідрозділу – в статті газети «Голос України».

За 120 років свого існування Одеський театр опери та балету побачив багато: війни, пожежі, розкрадання театрального майна і навіть десятирічну реконструкцію. Проте свідком пікету власних працівників стає вперше. Як пише газета «День», причиною невдоволення частини колективу стала політика директора Сергія Проскурні. На думку противників нового керівника театру, Проскурня «знищує творчий колектив» і перетворює заклад на «нічний клуб». Сам винуватець пікету пов’язує невдоволення колективу зі спробами навести лад у фінансовій сфері. «Неправильно, коли глядачів у залі менше, ніж акторів», – так Проскурня пояснює причину змін у репертуарі закладу.

(Київ – Прага)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG