Доступність посилання

ТОП новини

На виборах в Індонезії чинний президент може перемогти вже в першому турі


За попередніми даними Національної виборчої комісії Індонезії, на вчорашніх президентських виборах за нинішнього президента Сусіло Бамбанґа Юдойоно проголосували 62 відсотки виборців.

Кандидатка від опозиції, колишня президент Меґаваті Сукарнопутрі набрала близько 28 відсотків голосів, а нинішній віце-президент Юсуф Калла – 10 відсотків.

Обоє провідних суперників іще не визнали своєї поразки і вже назвали вибори недемократичними.

Практично гарантовану перемогу Сусіло Бамбанґа Юдойоно прогнозували й за всіма передвиборчими опитуваннями. Питання було лише в тому, чи буде потрібен другий тур.

Остаточні офіційні результати виборів в Індонезії, четвертій за населенням (близько 240 мільйонів) країні світу, де 176 мільйонів виборців живуть на 17 з половиною тисячах островів, будуть оголошені не раніше як наприкінці місяця.

У разі необхідності другий тур буде в вересні, а новообраного президента з віце-президентом приведуть до присяги наприкінці жовтня.

Сьогоднішні вибори були другими прямими виборами президента Індонезії після кінця режиму генерала Сухарто в 1998 році.

Влада Сусіло Бамбанґа Юдойоно за п’ять років при владі принесла Індонезії політичну стабільність, мир і найкращі за десятиліття економічні показники.

Його супротивники на виборах робили наголос на націоналізмі й популізмі.
XS
SM
MD
LG