Доступність посилання

ТОП новини

Іран змушує затриманих до визнань – правозахисники


Правозахисна організація Human Rights Watch звинуватила вчора владу Ірану в тому, що там вдаються до жорстоких методів допиту й інших форм примусу, щоб вибити неправдиві визнання з затриманих під час нещодавніх демонстрацій протесту.

За словами чільної представниці цієї організації Сари Лі Вітсон, іранська влада «відчайдушно намагається виправдати свої лихі напади на мирних демонстрантів».

На думку правозахисників, такі вимушені визнання мають на меті «підтвердити» звинувачення Тегерана, ніби за протестами стояли іноземні уряди.

Кількатижневі масові протести в Ірані, в деяких із яких брали участь сотні тисяч осіб, спричинила незгода з офіційними результатами президентських виборів 12 червня, що їх прихильники реформ вважають за сфальсифіковані. За цими офіційними даними, з великим відривом відразу в першому колі виборів переміг і переобраний на другий термін нинішній президент, прихильник консервативного курсу Махмуд Ахмадінеджад. Влада вже остаточно затвердила ці результати й відхилила звинувачення опозиції.
XS
SM
MD
LG