Доступність посилання

ТОП новини

Севастопольська міліція затримала російські крилаті ракети, що перевозилися містом


Севастопольська міліція затримала російські крилаті ракети, що перевозилися містом, 8 липня 2009 р. Фото надане Проектом «Флот-2017»
Севастопольська міліція затримала російські крилаті ракети, що перевозилися містом, 8 липня 2009 р. Фото надане Проектом «Флот-2017»

Севастополь – Українські правоохоронні органи затримали автотранспорт, що належить Чорноморському флотові Росії, який перевозив крилаті ракети без будь-яких дозвільних документів. Про це Радіо Свобода повідомив керівник проекту «Флот-2017» Дмитро Тимчук.

За його даними, 8 липня близько 18-ї години на вулиці Челюскінців у Севастополі співробітники Державтоінспекції затримали колону вантажних автомобілів Чорноморського флоту Росії. До її складу входили три ракетовози на базі автомашини «КрАЗ» у супроводі озброєної охорони з-поміж військовослужбовців ЧФ Росії, які були озброєні автоматами, а один – пістолетом ПМ, а також пожежного спецавтомобіля. Машини перевозили по території регіону закритий тентом великогабаритний вантаж.
Під час затримання. Фото надане Проектом «Флот-2017»

Оглянути вантаж російські військовослужбовці не дозволили, посилаючись на спеціальний характер вантажу і відповідний наказ командування ЧФ Росії, однак українські правоохоронці провели перевірку і з’ясували, що вулицями Севастополя перевозили без будь-яких дозвільних документів крилаті ракети. За даними Дмитра Тимчука, це перевезення з компетентними органами України не було узгоджене.

Він повідомив, що це були крилаті ракети типу «Малахіт» або «Терміт», які перевозилися автотранспортом на ракетно-технічну базу ЧФ Росії, яка дислокується в селі Сахарна Голівка на околиці міста. Маршрут руху становив понад 30 кілометрів.

Співробітники правоохоронних органів склали акт щодо порушень ЧФ Росії вимог ст. 15 Угоди «Про статус і умови перебування ЧФ РФ на території України» від 1997 року.
Під час затримання. Фото надане Проектом «Флот-2017»

Російські офіцери факт виявлених порушень визнали і розписалися про ознайомлення з актом. Автоколона з крилатими ракетами на вимогу українських правоохоронців повернулася до місця свого базування – 17-го арсеналу озброєнь ЧФ Росії, в/ч 13189 у Сухарній балці Севастополя.

Факт затримання правоохоронцями російських автомобілів із крилатими ракетами Радіо Свобода підтвердили в міських управліннях МНС та МВС у Севастополі.

23 червня нинішнього року українські правоохоронці затримали неподалік Феодосії автомобіль із кількома десятками морських піхотинців. Без узгодження з українською стороною російські військові пересувалися з Севастополя на полігон, розташований на мисі Опук на південному сході Криму.

(Севастополь – Прага – Київ)
  • Зображення 16x9

    Володимир Притула

    Кримський журналіст. Співпрацюю з Радіо Свобода з 1990 року. Керівник проєкту Радіо Свобода «Крим.Реалії» з березня 2014 року. В грудні 2014-го був змушений покинути півострів. Заслужений журналіст України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG