Доступність посилання

ТОП новини

Туск: Україна і Польща встигнуть підготувати Євро-2012


Євро-2012 – це спільний проект України та Польщі, й обидві держави співпрацюватимуть для його успішного проведення. На цьому наголосили під час третього засідання українсько-польського комітету з підготовки до футбольної першості Європи український і польський прем’єри Юлія Тимошенко і Дональд Туск.

«Я твердо, однозначно підтверджую: Євро-2012 є спільним українсько-польським проектом, і по чотири міста в Україні та Польщі прийматимуть матчі європейської першості. Своєчасна підготовка до Євро наших міст, розбудова спортивної і транспортної інфраструктури – це не лише справа честі обох держав, а й питання подальшого національного розвитку», – заявив Дональд Туск.

Як наголосила Юлія Тимошенко, «вся наша команда налаштована оптимістично: ми нині маємо один стадіон повністю готовий – у Донецьку; ми маємо стадіони, які зараз потужно будуються, у Харкові, Києві та Львові. Проблема, яка перед нами залишається, – розбудова терміналів у наших аеропортах».

Прем’єри запевнили, що Україна й Польща вчасно підготуються до Євро-2012 всупереч міжнародній економічній кризі та політичним проблемам, що існують в Україні.

Україна й Польща виграли право на проведення Євро-2012 в квітні 2007 року.

У травні Європейський союз футбольних асоціацій визначив Київ містом, що приймає матчі Євро-2012 в Україні, а рішення щодо Донецька, Львова й Харкова відклав до 30 листопада. При цьому керівництво УЄФА вирішило, що від України чемпіонат можуть прийняти й менш як чотири міста, можливо, й лише два. Так само в кінці листопада вирішать, чи отримає Київ право прийняти фінал Євро-2012, а не тільки рядові матчі.

XS
SM
MD
LG