Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко стурбований темпами підготовки до Євро-2012


Президент Віктор Ющенко виступає за перегляд програми підготовки до проведення чемпіонату Європи із футболу в 2012 році, заявила речниця глави держави Ірина Ванникова.

За її словами, перегляду потребують не тільки програми, які стосуються будівництва спортивних споруд, але й програми щодо дорожнього будівництва.

Ванникова повідомила, що пiд час наради з питань готовностi iнфраструктури до проведення Євро-2012 Президент висловив стурбованість станом фінансування підготовки до Євро-2012. На нарадi наголошувалося, що за пiвроку профiнансовано лише 5% коштiв, необхiдних для будiвництва об’єктiв, зазначила прес-секретар.

Президент закликав учасникiв наради знайти, яким чином вирiшити цю проблему. «Президент наголосив, що це джерела, якi не повиннi принести дестабiлiзацiю на фiнансовий ринок України, нi на цiни, нi на курс гривнi», – повiдомила речниця Президента.

У травні УЄФА визначив Київ як місто, що приймає Євро-2012, виключив зі списку міст-претендентів Одесу й Дніпропетровськ, а ухвалення рішення щодо Донецька, Львова й Харкова відклав до 30 листопада. До того часу міста повинні провести підготовку з приведення стадіонів, аеропортів, транспортної й готельної інфраструктури до вимог УЄФА.

XS
SM
MD
LG