Доступність посилання

ТОП новини

Скільки коштують уболівальники до Євро-2009?


Донецьк – До початку молодіжного чемпіонату Європи з футболу, що проходитиме у Донецькій області, залишилось сім днів. Донецьк і Маріуполь вже повністю готові приймати футбольних гостей і фанів, тим більше, що останніх буде не так багато, як очікували. У Донецьку з цього приводу трохи засмутились: УЄФА обіцяла щедру винагороду за кожну тисячу фанів.

Бонусна система УЄФА передбачає винагороду за певну кількість глядачів на стадіоні. За попередніми оцінками, Чемпіонат Європи з футболу для юнаків молодших 19 років, що розпочнеться 21 липня, в цілому дивитимуться 60 тисяч уболівальників. А отже Донецьк і Маріуполь претендують на фінансову підтримку Асоціації футболу: за кожні 25 тисяч уболівальників на стадіоні УЄФА сплачує 40 тисяч євро – символічну суму, що має піти на розвиток дитячого спорту, на юнацькі спортивні школи і їх потреби, зазначає керівник проекту від Донецької облдержадміністрації Наталія Шинкаренко.

«На той час, коли в грудні уклали договір з Україною, була одна бонусна система, – каже вона. – За останні три місяці система заохочення змінилась. Ми сподіваємось, що за результатами чемпіонату УЄФА використає до нас цю нову систему бонусів. Вони збільшили суму з 30 тисяч євро до 40 тисяч».

У Маріуполі Євро-2009 цікавляться більше

У той же час організатори стурбовані, що у Донецьку не вдасться заповнити уболівальниками стадіони «Олімпійський» і «Металург» на відміну від незвиклого до видатних футбольних подій Маріуполя. Там цікавість до чемпіонату набагато більша.

Зарубіжних гостей також буде не так багато, як сподівались. Прогнозували, що їх приїде 15 тисяч, але, за попередніми підрахунками, іноземних фанів буде не більше, ніж 5 тисяч. Зіпсувала цей показник Росія, що не вийшла у фінал Євро-2009, вважає заступник голови Донецької облдержадміністрації Сергій Дергунов.

«Ми дуже сподівались, що збірна Російської федерації потрапить до фінальної частини турніру, але, на жаль, вони програли і не змогли взяти участь у фіналі. Безперечно, якщо б збірна Росії брала участь, то у будь-якому разі із прикордонних районів ми розраховували на певну кількість уболівальників», – зауважив пан Дергунов.

Попри бажання отримати бонуси УЄФА, організатори всіляко підкреслюють некомерційність юнацького чемпіонату, під час якого молодь і дорослі зможуть за порівняно невеликі гроші подивитись футбольне змагання світового рівня.

Вже через кілька днів у касах ігрових стадіонів розпочнеться продаж квитків на матчі цьогорічного чемпіонату. Вони коштуватимуть у середньому від 5 до 20 гривень.

(Донецьк – Київ – Прага)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG