Доступність посилання

ТОП новини

За відбитий ніс Леніна – $10 000. Нищення кримських заповідників (Огляд преси)


Київ – Пошкоджений пам’ятник Леніну на столичній Бесарабській площі сховали під зелену будівельну сітку. І поки київські реставратори обговорюють, як недорого поновити побите кувалдою обличчя Ілліча, збирачі раритетів полюють за його уламками. Про розцінки розповідає газета «Сегодня» у статті «$10 000 колекціонери віддають за ніс Леніна».

Із належних 20% заповідного фонду Криму, які мають бути на півострові для екологічної рівноваги, нині залишилося... трохи більше п'яти. Та навіть на них не припиняється шалений наступ забудовників. Як стверджує газета «Голос України», заповідні землі Криму потерпають від задавненого незаконного перекроювання всіх цінних земель, зокрема й заповідних територій. Ці збитки уже можна порівнювати за масштабами втрат з результатами нищівних пожеж у кримських лісах. На цьому наголошується у публікації «Зелені легені» на продаж».

Юристи пророкують земельну рейдерську активність з боку держави під прикриттям Євро-2012. Як пише газета «Хрещатик», український рейдер нині використовує в основному «чорні» варіанти захвату землі: від уже тривіальних підробок документів, підкупу суддів аж до суто кримінальних «розборок». Випадки «білої» скупки акцій майже не трапляються, зазначають експерти видання. За їхніми даними, за останні три роки близько 7000 підприємств стали жертвами як дрібних, так і серйозних рейдерських захоплень.

У Державному центрі зайнятості зареєстровані понад 680 тисяч безробітних. Однак, за твердженням «Газети по-українськи», урядова статистика не показує реальної картини ринку праці. Кількість громадян, які могли б звернутися до служб зайнятості, штучно зменшена. Експерти видання вважають, що більшість постанов уряду щодо ринку праці та соціальної сфери спрямована не на допомогу людям, а на економію бюджетних коштів.

Світ атакує новий вірус – літній. Його симптоми нагадують отруєння або захворювання грипом. Про те, як можна від нього вберегтися, радить газета «Нова»: найбільше вірус боїться солоних родзинок та рисового чаю. Заголовок статті «Літня чума - кишковий грип!».

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG