Доступність посилання

ТОП новини

ДАІ попереджає іноземців про незаконні «екологічні патрулі козаків»


Державна автомобільна інспекція Міністерства внутрішніх справ України попереджає водіїв-іноземців про незаконну діяльність «екологічних патрулів козаків» на дорогах України.

Як повідомляють у ДАІ, в деяких регіонах України намагаються незаконно працювати такі «патрулі», представники яких не є співробітниками органів внутрішніх справ.

«Тож зупинка на їхню вимогу не є обов’язковою. Представники таких формувань не мають права здійснювати екологічний контроль транспортних засобів на автошляхах, складати адміністративні протоколи, стягувати будь-які штрафи, у тому числі на місці», – наголошують у Державтоінспекції.

Правоохоронці звертають увагу, що це так зване «патрулювання» здійснюється на приватних автомобілях, в одностроях, наближених за зовнішніми ознаками до одягу працівників Державтоінспекції, у тому числі з капітанськими або майорськими погонами, генеральськими лампасами і шевронами червоного кольору.

ДАІ також повідомляє, що працівники Державтоінспекції МВС України не займаються реалізацією так званих «екологічних талонів», які намагаються продавати водіям патрулі козаків.

Справжні працівники ДАІ, які контролюють дотримання Правил дорожнього руху, повинні перебувати на службі в однострої, мати нагрудний знак встановленого зразка та патрулювати на службових автомобілях з відповідним розфарбуванням і номерними знаками на синьому тлі.
XS
SM
MD
LG