Доступність посилання

ТОП новини

Вакцини від нового грипу всім не вистачить – ВООЗ


Подальшого поширення пандемiчного вiрусу А/H1N1 не минути, а вакцини вiд нього на всiх явно не вистачить, заявила гендиректор Всесвiтньої органiзацiї охорони здоров’я Маргарет Чань.

Вона закликала до активнiшого використання нових технологiй у виробництвi вакцини, повiдомляє центр новин ООН.

«Прогрес у суспiльнiй охоронi здоров’я залежить вiд iнновацiй. Деякi з найбiльших досягнень у сферi охорони здоров’я були пов’язанi з розробкою i появою нових лiкiв i вакцин», – наголосила голова ВООЗ на конференцiї Всесвiтньої органiзацiї iнтелектуальної власності.

Маргарет Чань наголосила, що нинiшнi можливостi з виробництва вакцини проти нового грипу обмеженi i їх явно недостатньо, щоб забезпечити щепленнями 6,8 мільярда людей на планетi. При цьому вона заявила, що небезпека заразитися вiрусом є майже в усiх.

Стратегiчна консультативна група експертiв з iмунiзацiї провела екстрену нараду в Женевi для обговорення питань, пов’язаних з виробництвом вакцини вiд пандемiчного грипу А(H1N1).

Експерти зазначили, що наразi тяжкiсть пандемiї вважається помiрною, а у бiльшостi пацiєнтiв хвороба протiкає без ускладнень.
XS
SM
MD
LG