Доступність посилання

ТОП новини

Українські депутати звинувачують Росію у порушенні її військовими законів України


Народні депутати фракції блоку «Наша Україна – Народна самооборона» пропонують Верховній Раді звернутися до Організації з безпеки та співпраці в Європі «щодо фіксації фактів систематичного порушення законів України військовослужбовцями Чорноморського флоту Російської Федерації на території України, що може спровокувати силові акції».

Проект постанови зареєстрований у Верховній Раді 15 липня.

Витяги з документа наводить прес-служба Української народної партії. Зокрема, в проекті постанови Верховної Ради пропонується звернутися до ОБСЄ з приводу необхідності створення «Наглядової групи з представників міжнародних організацій, яка б здійснювала спостереження за виконанням Росією та Україною угод щодо Чорноморського Флоту Російської Федерації».

На думку авторів документа, «реалізація постанови сприятиме політичній стабільності, оскільки незаконні дії російських військових в Україні можуть спровокувати силові акції та призвести до непотрібного загострення ситуації в Причорноморському регіоні загалом», – зазначає прес-служба УНП.

Один із авторів законопроекту Іван Заєць зауважив: «Останньою краплею терпіння стало перевезення 8 липня автомашинами Чорноморського флоту крилатих ракет без узгодження з компетентними органами України, порушуючи всі міжнародні угоди та українське законодавство. Цьому потрібно рішуче покласти край».

Згаданий інцидент став ще одним приводом для звинувачень на адресу російських військових в ігноруванні базових угод щодо флоту з боку українського МЗС.
XS
SM
MD
LG