Доступність посилання

ТОП новини

Регіонали відімкнули систему «Рада»


Депутати Верховної Ради від фракції Партії регіонів заблокували роботу електронної системи голосування «Рада».

Під час засідання регіонали Владислав Лук’янов й Ельбрус Тедеєв прорвалися в кабіну співробітників апарату Ради, який забезпечує функціонування системи голосування.

Парламентарі знеструмили систему, і після того, як спікер Володимир Литвин поставив на голосування одне з питань порядку денного, результати голосування не висвітилися на табло.
Голова парламенту закликав депутатiв включити електронну систему для голосування.

Зараз працюють лише мікрофони в президії. Саме за їх допомогою представники фракцій виступають із заявами щодо ситуації, яка склалася у парламенті.
У цей час у президії Верховної Ради залишаються депутати від БЮТ, а біля трибуни – депутати від Партії регіонів і частина бютівців.

Литвин відкрив засідання парламенту попри сутички

Після невеликої сутички депутатів від Партії регіонів із охороною Литвина спікерові вдалося відкрити позачергове засідання Верховної Ради.

Регіонали не бажали відпускати спікера на засідання і, як повідомила речниця Литвина Ольга Чорна, коли охорона спробувала вивести голову парламенту з кабінету, депутати спровокували бійку.

Все-таки відкривши засідання, Литвин зауважив, що на сьогодні деякі політичні сили демонструють, що «в них немає жодного бажання ухвалювати рішення», і все робиться для того, щоб «довести ситуацію до абсурду».

Він назвав неприпустимим блокування роботи парламенту і закликав лідерів усіх політичних сил прийти до парламенту й висловити свою позицію.

«Хай усі вожді прийдуть до Верховної Ради і аргументують свою позицію», – заявив Литвин.

БЮТ приєднався до блокування Ради

Депутати від фракції Блоку Юлії Тимошенко сьогодні від 7:00 ранку почали блокувати трибуну й президію Верховної Ради.

За словами бютівців, працюючи «на випередження», вони домагаються проведення позачергового засідання парламенту.

Сьогодні на позачерговому засіданні Рада має намір розглянути в другому читанні законопроект про зміни до закону про вибори Президента, який, зокрема, передбачає скорочення терміну виборчої кампанії зі 120 до 90 днів.

Партія регіонів, починаючи з 1 липня, блокує парламент, вимагаючи підвищення мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG