Доступність посилання

ТОП новини

Що знаходять на дні ставків на Кіровоградщині? Банки деморалізують боржників? (Огляд преси)



Київ – Правоохоронці знайшли карабін, з якого, за попередньою версією, екс-депутат Віктор Лозинський убив мешканця Кіровоградщини Валерія Олійника. Як інформує газета «Нова», знайшли зброю на дні ставка, з якого довелося спустити воду. А ще на дні осушеного водоймища знайшли два трупи. Тепер, як зазначає видання, роботи у правоохоронців Голованівського району додасться, оскільки у лісових угіддях Віктора Лозинського чимало глибоких озер.

Юлія Тимошенко не вносила особисто до виборчого списку БЮТ прізвище Віктора Лозинського. Він був делегований однією з партій, що ввійшла до блоку. А у Йосипа Вінського, який про це заявляє, «період повного політичного клімаксу», про це в газеті «День» стверджує бютівець Микола Томенко. А ще парламентарій зізнається, що є ініціатором домовленостей між Юлією Тимошенко та Арсенієм Яценюком про розподіл президентської та прем’єрської посад. Але лідер Фронту змін відмовився від такої співпраці.

У столиці розпочалася війна монументів, стверджує газета «Вечірній Київ». Днями був зруйнований пам’ятник жертвам антинацистського підпілля ОУН у Бабиному Яру. «Руйнація пам’ятного хреста на честь Олени Теліги та героїв-націоналістів – це виклик для всіх: влади, киян, громадян України». На цьому наголошується у заяві, яку столична «Вечірка» друкує у рубриці «Вандалізм».

Число проблемних кредитів в Україні неухильно зростає. Сотні тисяч людей, яким стали не по кишені щомісячні платежі, сьогодні шукають способи полегшити свою долю. У свою чергу банки винаходять все нові способи впливу на боржників. Широко застосовуються і методи морального тиску, покликані посіяти паніку і непевність у рядах боржників. Про деякі з таких методів розповідає газета «Факти».

Будівництво автобану Київ-Одеса кілька років тому скидалося на новобудови перших п'ятирічок – на різних ділянках траси працювали кілька тисяч шляхових будівельників з п'яти країн, були залучені півтори тисячі одиниць важкої шляхової техніки. Відгриміли фанфари, затихли вітальні промови чиновників, і селяни районів Одеської області, що прилягають до автобану, залишилися наодинці зі своїм лихом. Йдеться про десятки кар'єрів з видобутку піску, глини, щебеню, більшість із яких захоплені сьогодні земельними рейдерами. Як угамувати їхній апетит? Про це розмірковує дописувач газети «Голос України» у статті «Хто зупинить «генералів піщаних кар'єрів»?».

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG