Доступність посилання

ТОП новини

Уряд схвалив законопроект про великий Державний герб


Великий Державний Герб України
Великий Державний Герб України

Кабінет Міністрів на сьогоднішньому засіданні схвалив законопроект про великий Державний герб і пропонує Верховній Раді затвердити його.

«Я просила б, щоб цей законопроект якнайшвидше пройшов через комітет Верховної Ради, пройшов усі необхідні процедури і узгодження з тим, щоб у нас з’явилася можливість на початку нової сесії Верховної Ради у вересні затвердити законопроект про великий Державний герб, про гімн і Державний прапор», – заявила прем’єр Юлія Тимошенко після завершення голосування з цього питання.

Як повідомив міністр юстиції Микола Оніщук, законопроект містить опис герба, а також встановлює правові гарантії його захисту й визначає, що герб не є інтелектуальною власністю, а є власністю народу.

Зображення великого герба включає синьому щиті золотий Знак Княжої Держави Володимира Великого – малий Державний Герб України; над щитом – пурпурово-золотий намет у вигляді рослинного орнаменту; обабіч – щитотримачі: праворуч – золотий коронований лев, ліворуч – козак з мушкетом; під щитом – стрічка у національних кольорах та золоте колосся пшениці, переплетене з кетягами калини.

Малий герб України (синій щит із золотавим знаком князівства Володимира (тризуб) був схвалений 19 лютого 1992 року.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG