Доступність посилання

ТОП новини

Євро-2009: молоді футболісти злякались української спеки


Донецьк – Спортсменам із Західної Європи буде особливо важко грати і тренуватись в умовах нинішньої української спеки. У Донецьку і Маріуполі, де завтра розпочнеться чемпіонат Європи з футболу серед юнаків, молодших 19 років, вдень температура повітря сягає плюс 40 градусів. Юні англійці і швейцарці, котрі завтра увечері зійдуться в поєдинку на стадіоні «Металург» у Донецьку, не звикли до такої спеки, і це зменшує їхні сили, вважають тренери обох команд.

«Кліматичні умови Англії і Швейцарії значно відрізняються від того, що ми маємо тут. Тут найголовніша проблема – спека. У Швейцарії в цю пору року середня температура сягає 19 градусів. Отже, нашим командам потрібно два-три дні, щоб акліматизуватись. Ми будемо більш готові до другої і третьої гри», – заявив сьогодні у Донецьку тренер швейцарців Клод Ріф.

Європейці кажуть, що в таких умовах зможуть плідно працювати не більше тижня.

«У такій спеці ми не зможемо грати так само гарно, як ми це робимо в Англії. Однак це буде колосальний досвід для наших гравців. Вони будуть у таких умовах гри, де потрібно викладатись на всі 100 відсотків», – зазначив тренер англійців Брайан Істік.

Тим часом український тренер Юрій Калігінцев відкидає думку, що звичка тренуватись у спеці дає господарям чемпіонату якісь переваги. «Ми теж люди, і на нас теж спека має вплив. Плюс всі ми граємо в однакових умовах. Всім буде тяжко», – каже він.

Молодіжний чемпіонат з футболу Євро-2009, що наразі розпочнеться Донецьку і Маріуполі, сприймають як репетицією до Євро-2012.

(Донецьк – Київ – Прага)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG